Informatie

Onze missie

Watersportvereniging Onder Ons is opgericht in 1912 voor de inwoners van Terherne en daarbuiten. Omdat Terherne midden in het prachtige Friese meren gebied ligt is het doel van de vereniging iedereen die dat wil kennis te laten maken met de watersport in de meest brede zin van het woord. Daarbij probeert de watersportvereniging, samen met andere verenigingen, een actieve rol te spelen de onderlinge verbinding van de inwoners in Terherne.

Activiteiten

De vereniging organiseert de nodige evenementen gedurende het jaar op en rond het water. Meest bekende evenement is de Brio zeilmarathon welk elk jaar zo’n 450 deelnemers trekt. Maar ook sloepentochten, waterpretdagen, kleinere zeilwedstrijden al dan niet afgesloten met BBQ en borrel zijn bekende activiteiten.

Eigen Startschip

Daarnaast heeft de vereniging ook een prachtig startschip in bezit en beheer. Met dit startschip verzorgen wij de evenementen en zijn wij in staat onze eilanden te onderhouden. Ook lenen we dit schip uit aan KWS Sneek als extra startschip voor de Sneekweek.

Eiland Verhuur

De vereniging bezit ook twee prachtige eilanden in de Terhernster Poelen welke beschikbaar zijn voor leden en niet leden en afgehuurd kunnen worden. De eilanden kennen geen voorzieningen maar zijn een idyllische plek om te overnachten of te verblijven.

Het Bestuur

Het bestuur bestaat uit een mooie mix van inwoners uit het dorp en probeert gedurende het jaar alle activiteiten in goede banen te leiden. Het bestuur bestaat momenteel uit:


Joop Hoekstra           Voorzitter

Hilberta Veenje          Penningmeester en administratie

Carolus Nassette       Techniek en startschip

Henk Rademaker      Organisatie

Wietze Dijkstra          Organisatie

Milfred Hart                Wedstrijdzaken en mailbeheer

Marieke Rump           Communicatie

De Vereniging

We zijn een actieve dorpsvereniging die al sinds 1912 bestaat én die valt of staat bij de steun en gratie van onze leden. Steun onze activiteiten en word lid voor maar 17,50 Euro per jaar. Als lid profiteer je van de volgende voordelen: